Weet jij wat je kan doen om met iedereen een band op te bouwen?

Als zorgverlener kom je met diverse mensen in aanraking. Mensen waarmee je makkelijk contact hebt en direct voelt dat er verbinding is en die je vertellen hoe dankbaar ze zijn wat je voor hen doet. Maar helaas is dat niet met iedereen zo en dan vraag je jezelf af waarom lukt het me niet om met die meneer of mevrouw goed contact te hebben en zo een band op te bouwen?

Echt contact met de zorgvrager of cliënt

Met al je inzet om de zorg te verlenen die nodig is mis je soms het echte contact met de zorgvrager of cliënt, de echte verbinding waar je als zorgverlener zoveel voldoening en energie van krijgt. Maar dit kan ook het geval zijn bij het onderling contact maken in teamverband of met een leidinggevende. Waar we ook werken, er kunnen altijd situaties ontstaan waarbij je je niet gehoord of begrepen voelt.

Ieder mens is uniek

Wil je weten hoe dat komt? Het antwoord op deze vraag is dat we als mens allemaal uniek zijn en daarom niet op dezelfde wijze denken, reageren en doen. De een denkt vooral op rationele wijze, de ander meer vanuit zijn of haar gevoel, weer iemand anders reageert vanuit zijn of haar overtuigingen en zo zijn er nog een aantal oorzaken te noemen. Kortom, we denken en handelen niet allemaal vanuit dezelfde perceptie.

Beter in contact met iedereen

Toch kun je met iedereen succesvoller in contact te komen. Met het toepassen van de kennis van het Process Communication Model in de praktijk van alle dag ervaar je dat je met iedereen beter in contact kan komen. Daarbij verminder je ook de kans op het ervaren van negatieve stress.

Bezorg jezelf meer arbeidsvreugde

Meld je aan voor het volgen van de basisvaardigheidstraining PCM®.

Wil je meer weten of een afspraak maken?

0646852400