Tweetal trainingen

Bij de onderstaande twee trainingen staat het Process Communication Model®(PCM) centraal. Dit is een waardevolle tool om in ontwikkeltrajecten op te nemen. Dit omdat je met PCM echt de verschillen in mensen gaat ontdekken en hoe je die verschillen effectief kan overbruggen. Met deze gedragsobservatie- en commucatietool krijg je antwoord op vragen zoals:

  • Hoe ontstaan misverstanden en hoe voorkom je die?
  • Wat zijn onze essentiële behoeften?
  • Wat kun je als leidinggevende, vriend of ouder verbeteren in de dagelijkse relaties met anderen?
  • Hoe kan je negatief contact ombuigen naar positief contact?

 

In de basisvaardigheidstraining maak je kennis met PCM. Je ontdekt de kracht van dit instrument om echt contact te kunnen maken met iedereen en zo waardevolle, respectvolle en harmonieuze relaties aan te gaan. Tegelijk ontdek je ook nog veel meer. Wat te denken van iemands voorkeuren om aangestuurd te worden of welke kwaliteiten iemand heeft. In de verdiepingstraining, die je daarna kunt volgen, ligt het accent meer op het toepassen van de kennis in de dagelijkse werk- en leefomgeving.

 

  • Basistraining 'Effectief communiceren en motiveren' (PCM1)

Door het begrijpen van iemands persoonlijkheid krijg je de sleutel in handen om effectieve communicatiestrategieën toe te passen, op een passende manier te reageren op de behoeften van anderen en om snel constructieve relaties op te bouwen. In deze driedaagse training (of zes dagdelen) krijg je inzicht in zowel je eigen voorkeursgedrag als dat van anderen, inclusief verschillende communicatiestijlen. Je leert positief gedrag en stressgedrag te onderscheiden en hoe je miscommunicatie kan ombuigen naar positieve interacties met als doel het ontwikkelen van sterkere relaties om succesvoller te zijn. Om een duidelijk beeld te krijgen van je eigen voorkeursgedragingen wordt er een persoonlijk profiel van je opgesteld. Download de brochure voor meer informatie.

 

  • Verdiepingstraining 'Stress- en conflictmanagement' (PCM2)

In deze tweedaagse training (of 4 dagdelen) gaan we dieper in op het toepassen van de kennis in conflicten en stressvolle situaties, zowel interpersoonlijk als binnen groepen en teams. We staan stil bij de verschillende stresspatronen (zoals voorspelbare faalpatronen en mythes die stress versterken) en effectieve interactiestrategieën. Met deze verdiepingstraining vergroot je dus jouw communicatieve vaardigheden voor toepassing in jouw dagelijks leven. Zo is deze training een waardevolle aanvulling op de inzichten en vaardigheden die je al in de basistraining hebt opgedaan. Download de brochure voor meer informatie.

 

Open inschrijving

Opgeven voor deze trainingen kan door een mail te sturen naar info@bsiec.nl of via het contactformulier. Vermeld daarbij de naam van de training en de gewenste startdatum. Maak daarvoor een keuze uit de geplande trainingen, zie de trainingsoverzichten hierna.

 

Incompany

Veel organisaties en instellingen kiezen voor een incompany-training. Dit om de training zoveel mogelijk naadloos te laten aansluiten op de specifieke behoeften en ook om meer flexibel te zijn in de planning. Daarbij bevordert een incompany-training altijd de teamdynamiek en samenwerking. Collega’s leren elkaar nog beter kennen waardoor er een sterker gevoel van verbondenheid ontstaat. Ook kan er meer ingezoomd worden op specifieke praktijkcasussen die voor alle deelnemers interessant zijn. Heb je belangstelling voor deze incompany communicatieve vaardigheidstraining (basis en/of verdieping), neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken. Er zal dan een aanbieding op maat worden gemaakt.

 

BROCHURE

Informatie

BASISTRAINING COMMUNICATIEVE VAARDIGHEDEN

BSIEC - Brochure communicatieve vaardigheidstraining.pdf
| 315 kB
Downloaden
Afbeelding
Trainingslocatie

Geplande 3-daagse basistrainingen, open inschrijving:

  • Regio Ridderkerk : dinsdagen 10, 17 en 24 september 2024
  • Regio Goes : dinsdagen 5, 12 en 19 november 2024

Verder zijn er nog geen data gepland.

BROCHURE

Informatie

VERDIEPINGSTRAINING COMMUNICATIEVE VAARDIGHEDEN

BSIEC - Brochure verdiepingstraining.pdf
| 276 kB
Downloaden
Afbeelding
Locatie workshop

Geplande 2-daagse verdiepingstrainingen, open inschrijving:

  • Regio Ridderkerk : vrijdag 5 en maandag 15 juli 2024

Verder zijn er nog geen data gepland.

Wil je meer weten of een afspraak maken?

0646852400