Ik deel graag mijn kennis en ervaring met jou.

 

Als gecertificeerde PCM-trainer en oprichter van BSIEC, streef ik, Arie-Geert Jongeneel, ernaar om anderen, en ook jou, meer succes te bieden, zowel in jouw professionele als persoonlijke leven. Je zult je dan vast afvragen: 'Oké, maar hoe doe je dat dan?'

BSIEC is een adviesbureau dat zich toelegt op ontwikkeltrajecten voor organisaties, teams, leidinggevenden alsook voor individuen in de vorm van persoonlijke begeleiding en ondersteuning. Aan de hand van het gevalideerde observatie- en communicatie-instrument PCM wordt (zelf)inzicht verkregen in eigen voorkeuren en gedragingen en hoe je jouw sociale vaardigheden kunt verbeteren. Je leert hoe je effectief contact kunt maken, mensen kunt leiden, verbinden en motiveren. Bovendien ontdek je de oorzaken van miscommunicatie, conflicten en stress, en ontvang je concrete strategieën om de kans op stress te verminderen.

Dankzij mijn uitgebreide ervaring in verschillende leidinggevende en salesgerichte functies in zowel profit- als non-profitorganisaties begrijp ik hoe essentieel effectieve communicatie is voor het behalen van succes. Met mijn kennis en expertise help ik organisaties en instellingen om zich verder te professionaliseren en hun gewenste doelen te bereiken, zoals het verbeteren van de samenwerking, het versterken van klantrelaties of het optimaliseren van organisatorische processen, van strategisch tot operationeel niveau. Mijn enthousiasme en toewijding spelen een cruciale rol om alle belanghebbenden te inspireren en succes te garanderen. Hier geloof ik in!

Verbinding is de sleutel voor succes

In mijn ontwikkel- en trainingsprogramma's staat effectieve communicatie centraal. Of dat nu in het motiveren en aansturen is van je medewerkers, of in de sales in het contact maken met je klanten en te weten hoe je hen kan overtuigen, of in het onderwijs met je leerlingen, of in de zorg met je cliënten. Om elkaar echt te horen en te begrijpen maak ik gebruik van het Process Communication Model (PCM). Dat is een toegankelijk en praktisch instrument om communicatieprocessen, waarom er wel of geen klik is, inzichtelijk te maken. Met de kennis van PCM krijg je observatievaardigheden om de persoonlijkheidskenmerken van anderen in kaart te brengen. Door te letten op de wijze van communiceren van de ander en hoe die zich verhoudt tot jouw communicatieve voorkeurswijze leer je hoe je de verschillen effectief kan overbruggen. Je begrijpt ook waar weerstanden vandaan komen en hoe je daarop het beste kan interveniëren. Met PCM vallen puzzelstukjes in elkaar en krijg je veranderingen en verbeteringen sneller voor elkaar.

 

Afbeelding
Ikke

Waarom PCM?

Met PCM heb ik de ontbrekende schakel ontdekt die me helpt om effectief contact te maken met anderen en het beste in mezelf naar boven te halen. Door in contact te komen met je authentieke ik en de communicatievoorkeuren van anderen te herkennen en te begrijpen, heb je zoveel meer impact. PCM heeft me geleerd om mijn eigen sterke punten beter te waarderen en te benutten en ook om storend en ineffectief gedrag bij mezelf en anderen te herkennen, en die om te buigen in positief gedrag. Zo haal je het beste in iedereen naar boven.

Ik wil iedereen aanmoedigen om PCM te verkennen, en het mooie is dat het je niet meer loslaat. Je zult merken dat je het direct in je dagelijks leven wilt toepassen. Het is dan ook een verrijking op alle vlakken in ons leven, zakelijk en persoonlijk.

 

Wil jij ook de kracht van PCM ervaren?

In de ontwikkeltrajecten of trainingen wil ik jou op inspirerende wijze laten ervaren hoe mooi en praktisch PCM is. Wat jouw vraag of behoefte ook is, we stemmen het samen af om er een geslaagde invulling aan te geven. Ik kijk nu al uit om met jou of jouw team aan de slag te gaan!

Wil je meer weten of een afspraak maken?

0646852400