Graag deel ik mijn kennis en ervaring met jou.

"Ik, Arie-Geert Jongeneel, ben gecertificeerd PCM-trainer en oprichter van BSIEC. Mijn doel is om anderen, en dus ook jou, meer succes te gunnen. Dat kan zijn op jouw werk en/of in jouw privé-omgeving." Je zult je dan vast afvragen: 'Oké, maar hoe doe je dat dan?'

BSIEC is een adviesbureau dat zich toelegt op ontwikkelingstrajecten voor organisaties, teams en leidinggevenden alsook voor individuen in de vorm van persoonlijke begeleiding en ondersteuning. Daarbij staat de communicatie centraal. Met behulp van het gevalideerde observatie- en communicatie-instrument PCM kom je tot de ontdekking wat je nodig hebt om je sociale vaardigheden te verbeteren; het vermogen om met iedereen echt goed contact te maken, aan te sturen, te verbinden en te motiveren. Ook begrijp je het ontstaan van miscommunicatie, conflicten en stress, waarbij het instrument ook concrete handvatten geeft hoe je op een effectieve wijze communicatiestrategieën kan inzetten om de kans op stress te reduceren. 

Met mijn ruime ervaring, in diverse leidinggevende en salesgerichte functies, in profit en non-profit organisaties, heb ik ervaren hoe belangrijk effectieve communicatie is om echt succesvoller te zijn. Met mijn kennis en expertise help ik organisaties en instellingen zich verder te professionaliseren en begeleid ik hen bij het behalen van de door hen gewenste doelen, zoals bijvoorbeeld het verbeteren van de samenwerking, het versterken van klantrelaties of het optimaliseren van organisatorische processen, van strategisch tot op operationeel niveau. Door dat op een enthousiaste wijze te doen om iedere stakeholder mee te krijgen is succes verzekerd. Daar geloof ik in!

Verbinding is de sleutel voor succes

In mijn ontwikkel- en trainingsprogramma's staat effectieve communicatie centraal. Of dat nu in het motiveren en aansturen is van je medewerkers, of in de sales in het contact maken met je klanten en te weten hoe je hen kan overtuigen, of in het onderwijs met je leerlingen, of in de zorg met je cliënten. Om elkaar echt te horen en te begrijpen maak ik gebruik van het Process Communication Model (PCM). Dat is een toegankelijk en praktisch instrument om communicatieprocessen, waarom er wel of geen klik is, inzichtelijk te maken. Met de kennis van PCM krijg je observatievaardigheden om de persoonlijkheidskenmerken van anderen in kaart te brengen. Door te letten op de wijze van communiceren van de ander en hoe die zich verhoudt tot jouw communicatieve voorkeurswijze leer je hoe je de verschillen effectief kan overbruggen. Je begrijpt ook waar weerstanden vandaan komen en hoe je daarop het beste kan interveniëren. Met PCM vallen puzzelstukjes in elkaar en krijg je veranderingen en verbeteringen sneller voor elkaar.

 

Afbeelding
Ikke

Waarom PCM?

Met PCM heb ik de ontbrekende schakel gevonden die me helpt contact te maken met iedereen en het beste naar boven te halen. Door in contact te komen met je authentieke ik en de communicatievoorkeuren van anderen te herkennen en te begrijpen, heb je zoveel meer impact. PCM heeft me geleerd hoe ik mijn eigen sterke punten meer kan waarderen en gebruiken. Het heeft me ook in staat gesteld om storend en ineffectief gedrag bij mezelf en anderen te herkennen, waardoor we de verschillen kunnen overwinnen en het beste in iedereen naar boven kunnen halen. Ik zou iedereen willen aanmoedigen om PCM te gaan verkennen en het mooie is dat het je niet meer loslaat, je durf te zeggen dat je het direct gaat toepassen in je omgeving. Het is ook zo verrijkend, zowel op professioneel als op persoonlijk vlak.

 

Wil jij ook de kracht van PCM ervaren?

In de ontwikkeltrajecten of trainingen wil ik jou op inspirerende wijze laten ervaren hoe mooi en praktisch PCM is. Wat jouw vraag of behoefte ook is, we stemmen het samen af om er een geslaagde invulling aan te geven. Ik kijk nu al uit om met jou of jouw team aan de slag te gaan!

Wil je meer weten of een afspraak maken?

0646852400