PCM, een krachtige gedragsobservatie- en communicatietool 

De grondlegger van het Process Communication Model® (PCM), 's werelds belangrijkste gedragsobservatie- en communicatietool, is dr. Taibi Kahler, een klinisch psycholoog uit Amerika. Hij ontdekte, vanuit onderzoek naar het gedrag van mensen, met samenkomst van verschillende inspiratiebronnen, waaronder de Transactionele Analyse, dat er een correlatie is tussen voorspelbare gedragspatronen, communicatiestijlen, psychologische behoeften en meer. In 1982 leidde dit tot het ontstaan van het Process Communication Model, een verbazingwekkend mooie communicatie-, motivatie- en stressmanagementtool dat de kerngebieden van emotionele intelligentie omvat. Dit instrument verhoogt je zelfbewustzijn, je inlevings- en aanpassingsvermogen om met iedereen in verbinding te komen en te blijven. Daarom is PCM succesvol te gebruiken bij leidinggeven en coaching en ook bij het versterken en verbeteren van samenwerking, persoonlijke relaties en klantrelaties.

Overbrug de verschillen in mensen

Iemands persoonlijkheid wordt in PCM gepresenteerd in een huis met zes verdiepingen, waarbij elke verdieping een persoonlijkheidstype vertegenwoordigt. De opbouw wordt gevormd in de vroegste levensjaren. Gedurende de hele dag kunnen we elke verdieping van ons huis bezoeken, alleen is dat wel afhankelijk van wat de omgeving van ons vraagt en hoeveel energie we hebben. Hoe hoger de verdieping hoe meer energie het kost. Het persoonlijkheidstype waar iemand zich het meest comfortabel bij voelt is het type van de basis. Deze bevindt zich onderin in het huis en is het meest herkenbaar in de voorkeur van iemands spreken, schrijven, leren, denken, reageren enz. Het zijn juist de onderlinge verschillen in persoonlijkheden die tot miscommunicatie, frustratie en ergernis kunnen leiden. Dit omdat individuen elkaar niet voldoende horen en begrijpen. De kracht van PCM is niet alleen het verkrijgen van inzicht in de verschillen in mensen, maar vooral hoe je die verschillen kan overbruggen door op een adaptieve wijze te communiceren, gebruikmakend van de juiste communicatie- en motivatiestrategie.

 

           “If you want them to listen to what you say, talk their language." 

                               (Taibi Kahler, grondlegger van PCM®)

Afbeelding
Condominium

Integreer PCM in jouw leven voor meer succes en vitaliteit

Met PCM versterk je jouw sociale vaardigheden waardoor je daadwerkelijk het echte verschil kan maken. Door jezelf en anderen beter te begrijpen en te weten wat daarvoor nodig is, kun je de kans op spanningen, frustraties, stress en uitval minimaliseren. Het actief toepassen van gerichte zelfzorg om je accu van tijd tot tijd voldoende op te laden, en te ontdekken wat voor jou effectief is, is daarbij wel een voorwaarde. Kortom, PCM is een verrijking die je iedereen moet gunnen. Ga daarom ook voor meer succes, werkplezier en levensvreugde door PCM te integreren in jouw leven!  

 

Samengevat

Met PCM begrijp je:

  • wat iemands communicatieve voorkeursstijl is. Pas als je die kent, kun je loskomen van je eigen voorkeuren en je richten op die van de ander.
  • wat iemand echt motiveert. Als je weet wat voor jou werkt ga je ook beseffen wat een ander nodig heeft. Zo werk je met meer energie aan een beter resultaat en benut je al je kwaliteiten optimaal.
  • wat voor stress zorgt. Zo kun je negatief gedrag observeren en voorspellen en hier effectief op inspelen. Daarmee houd je de onderlinge (werk)sfeer goed en reduceer je de kans op conflicten en uitval.
  • hoe je miscommunicatie om kan buigen in effectief contact. Verlies minder tijd en energie door onbegrip waardoor je zoveel meer kunt bereiken.

Wil je meer weten of een afspraak maken?

0646852400