PCM, een krachtige gedragsobservatie- en communicatietool 

De grondlegger van het Process Communication Model® (PCM), 's werelds belangrijkste gedragsobservatie- en communicatietool, is dr. Taibi Kahler, een klinisch psycholoog uit Amerika. Hij ontdekte, vanuit onderzoek naar het gedrag van mensen, met samenkomst van verschillende inspiratiebronnen, waaronder de Transactionele Analyse, dat er een correlatie is tussen voorspelbare gedragspatronen, communicatiestijlen, psychologische behoeften en meer. In 1982 leidde dit tot het ontstaan van het Process Communication Model, een verbazingwekkend mooie communicatie-, motivatie- en stressmanagementtool dat de kerngebieden van emotionele intelligentie omvat. Dit instrument verhoogt je zelfbewustzijn, je inlevings- en aanpassingsvermogen om met iedereen in verbinding te komen en te blijven. Daarom is PCM succesvol te gebruiken bij leidinggeven en coaching en ook bij het versterken en verbeteren van samenwerking, persoonlijke relaties en klantrelaties.

Overbrug de verschillen in mensen

Bij PCM wordt de persoonlijkheid van mensen afgebeeld in een huis met zes verdiepingen, waarbij elke verdieping een persoonlijkheidstype voorstelt. Hoe hoger de verdieping hoe minder dit type in iemands persoonlijkheid naar voren komt. De 'opbouw', die voor iedereen uniek is, wordt bepaald in de vroegste jaren van ons leven.  Het sterkst aanwezige type, dat de basis wordt genoemd, heeft de voorkeur. Deze gebruiken we het meest en is daardoor het snelst te herkennen aan de manier van communiceren, spreken, reageren en schrijven, denken en leren, handelen, doen en laten, uitstellen etc. Het zijn juist de verschillen in persoonlijkheden waaruit miscommunicatie, frustratie en ergernis kan ontstaan. Dit omdat we elkaar dan niet voldoende horen en begrijpen. De kracht van PCM is niet alleen inzicht krijgen in de verschillen in mensen, maar ook hoe je daar op een adaptieve wijze met de juiste communicatie- en motivatiestrategie mee om moet gaan.

“If you want them to listen to what you say, talk their language." 

                    (Taibi Kahler, grondlegger van PCM®)

Afbeelding
Condominium

Integreer PCM in jouw leven voor meer succes en vitaliteit

Met PCM versterk je jouw sociale vaardigheden waarmee je het verschil kan maken. Door jezelf en anderen beter te begrijpen en te leren wat daarvoor nodig is, namelijk gerichte zelfzorg om jezelf voldoende energie te geven, wordt de kans op spanningen, frustraties, stress en uitval geminimaliseerd. Het is juist daarom een verrijking die je iedereen moet gunnen. Ga ook voor meer succes, werkplezier en levensvreugde door PCM te integreren in jouw leven!

 

Samengevat

Met PCM begrijp je:

  • wat iemands communicatieve voorkeursstijl is. Pas als je die kent, kun je loskomen van je eigen voorkeuren en je richten op die van de ander.
  • wat iemand echt motiveert. Als je weet wat voor jou werkt ga je ook beseffen wat een ander nodig heeft. Zo werk je met meer energie aan een beter resultaat en benut je al je kwaliteiten optimaal.
  • wat voor stress zorgt. Zo kun je negatief gedrag observeren en voorspellen en hier effectief op inspelen. Daarmee houd je de onderlinge (werk)sfeer goed en reduceer je de kans op conflicten en uitval.
  • hoe je miscommunicatie om kan buigen in effectief contact. Verlies minder tijd en energie door onbegrip waardoor je zoveel meer kunt bereiken.

Wil je meer weten of een afspraak maken?

0646852400