Verbeter jouw leiderschapsskills met de training 'Maak dagelijks het verschil in jouw leiderschap'

Compassievol leiderschap begint met zelfinzicht. Compassievolle leiders creëren inclusieve, psychologisch veilige culturen, waarin diversiteit in alle vormen wordt gewaardeerd en teamleden creatief en enthousiast kunnen bijdragen aan de teamprestaties.

In teams, besturen of vakgroepen waar conflicten spelen of vertrouwen ver te zoeken is, wordt de ander maar al te vaak negatief weggezet. En daarmee verdwijnt de bereidheid en de vaardigheid om wijs en compassievol met elkaar in gesprek te blijven; ook over moeilijke issues. In teams of organisaties waar weinig onderling vertrouwen is, worden moeilijke zaken niet met elkaar aangegaan en gaan conflicten ondergronds. Compassievolle leiders zijn in staat om moeilijke, uitdagende besluiten te nemen en op humane wijze uit te voeren in het belang van het grotere geheel. Aan de basis van compassievol leiderschap liggen inzichten die je kunt ontwikkelen en vaardigheden en interventies die je kan trainen. Effectief kunnen communiceren en motiveren is dan de sleutel voor succes.

In deze training leer je naast jouw communicatiestijl en bijbehorende stresspatronen ook hoe je met meer gemak samenwerkt, conflicten voorkomt en jouw team effectiever aanstuurt. In de training geven we je de achtergrond van het ‘Process Communication Model’ mee en brengen we de theorie gelijk in de praktijk met diverse leuke en praktische oefeningen. De belangrijkste onderscheidende factor in leiderschap ligt in sociale vaardigheden; het vermogen om met iedereen contact te maken, te verbinden, te motiveren en conflicten op te lossen zijn essentiële leiderschapsvaardigheden. Leiders van nu hebben hun zelfbewustzijn en flexibiliteit goed ontwikkeld om zo succesvol samen te kunnen werken met een zeer diverse groep medewerkers en collega’s.

Om een goed beeld te hebben van je persoonlijkheid wordt een leiderschapsprofiel van je opgesteld. 

Download de brochure voor meer informatie. 

 

Open inschrijving

Voor een open inschrijving kun je contact opnemen of je aanmelden voor een geplande leiderschapstraining, zie het trainingsoverzicht. Opgeven kan door een mail te sturen naar info@bsiec.nl of via het contactformulier. Vermeld daarbij 'Leiderschapstraining PCM' en de gewenste trainingsdata.

 

Incompany

Veel organisaties en instellingen kiezen voor een incompany-training. Dit om de training zoveel mogelijk naadloos te laten aansluiten op de specifieke behoeften en ook om meer flexibel te zijn in de planning. Daarbij bevordert een incompany-training altijd de teamdynamiek en samenwerking. Collega’s leren elkaar nog beter kennen waardoor er een sterker gevoel van verbondenheid ontstaat. Ook kan er meer ingezoomd worden op specifieke praktijkcasussen die voor alle deelnemers interessant zijn. Belangstelling om deze communicatieve leiderschaps incompany te laten verzorgen, neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken. Er zal dan een aanbieding op maat worden gemaakt.

BROCHURE

Informatie

LEIDERSCHAPSTRAINING

BSIEC - Brochure leiderschapstraining.pdf
| 316 kB
Downloaden
Afbeelding
Trainingslocatie

Geplande 4-daagse leiderschapstrainingen, open inschrijving:

De 4e trainingsdag is een terugkomdag die in het teken staat van herhaling en bespreking van de ervaringen. Deze dag wordt ongeveer 4 tot 6 maanden na afronding van de eerste drie trainingsdagen gepland in overleg met de deelnemers. Daarom tref je die niet aan in de planning hieronder. 

  • Regio Goes : woensdag 29 mei, donderdag 6 juni en donderdag 13 juni 2024
  • Regio Ridderkerk : dinsdagen 20 en 27 augustus en 3 september 2024

Verder zijn er nog geen data gepland.

Wil je meer weten of een afspraak maken?

0646852400