Weet jij wat je nodig hebt om je loopbaan in een andere werkomgeving te laten slagen?

Het is een uitdaging om je carrière voort te zetten in een andere werkomgeving. Bij zo’n switch hoop je dat het jou gaat bieden wat beter bij jou past. Mogelijk zie je deze verandering als een roeping of uitdaging. Toch is zo’n stap niet zonder risico’s.

Een carrièreswitch

Bij een overstap naar een andere werkomgeving, veelal met een andere arbeidscultuur, blijkt vaak na verloop van tijd dat het nog niet is wat je gehoopt of verwacht had. Je leefde wellicht in de veronderstelling dat je door deze stap weer meer energie en arbeidsvreugde zou gaan krijgen. Maar zo’n overstap vraagt naast inhoudelijke kennis ook andere vaardigheden en kwaliteiten. Het zou zo maar kunnen dat je van nature gewend bent jezelf direct of zakelijk te uiten en dat dit in de nieuwe omgeving niet wordt gewaardeerd en als weinig empathisch wordt gevonden. Maar het kan ook andersom zijn. In die en in vergelijkbare omstandigheden kan er al gauw een onbehaaglijk gevoel ontstaan met spanningen en stress, waarbij je bij jezelf gaat afvragen of je wel een goede beslissing hebt genomen. Dat wil je natuurlijk voorkomen en daarom is een goede voorbereiding essentieel. Hoe?

Voorbereid aan de slag in een andere werkomgeving

Met de kennis van het Process Communication Model krijg je inzicht in de verschillende communicatie- en managementstijlen, in je eigen voorkeursgedragingen en die van anderen, waardoor je beter voorbereid bent als je aan de slag gaat in een andere werkomgeving.

Ga voor een succesvolle voortzetting van je loopbaan

Overleg met je nieuwe werkgever en/of meld je aan voor het volgen van de basisvaardigheidstraining PCM®

Wil je meer weten of een afspraak maken?

0646852400