Weet jij wat jouw team succesvoller maakt?

Een goede samenwerking in teams is één van de belangrijkste voorwaarden om tot betere resultaten te komen. En omdat we allemaal anders zijn in ons denken, doen en laten, moeten de teamleden elkaar wel door en door kennen alvorens de samenwerking optimaal kan zijn. Hoe kan je de bestaande of misschien wel verstoorde verstandhoudingen in een team verbeteren?

Verbeter de samenwerking

Het uitgangspunt van samenwerken is elkaar vertrouwen, elkaar echt kennen. Dan ontstaat er verbinding met elkaar en bereik je zo veel meer. Maar als dat er niet is dan kan dat een demotiverende werking hebben op het team en de prestaties. Door het niet begrijpen van elkaar ontstaan er spanningen en mogelijk conflicten met als gevolg dat de arbeidsvreugde wegebt. De eens zo goede samenwerking kantelt naar een cultuur waarin het organisatiebelang ondergeschikt is aan het gaan voor eigen succes. Hoe kan zo'n situatie weer worden hersteld door als team weer met elkaar in verbinding te komen?

Minimaliseer de kans op miscommunicatie

Met de kennis van het Process Communication Model krijg je inzicht in eigen gedragingen en die van de ander. Elk van hen heeft zijn eigen communicatieve voorkeurstijl en zeker in stressvolle situaties leidt dit makkelijk tot onbegrip bij de ander. Een voorwaarde om daar weer bovenop te komen is elkaar echt begrijpen door van elkaar te weten hoe er wordt gedacht en gehandeld en dat elk teamlid weet hoe die met de ander effectief kan communiceren om de kans dat er miscommunicatie ontstaat te minimaliseren.

Versterk je team voor meer succes

Volg een teamtraining of basisvaardigheidstraining PCM® of vraag een workshop aan.

Wil je meer weten of een afspraak maken?

0646852400