Weet jij wat je kan doen om met iedereen in verbinding te komen?

Iedereen heeft wel eens een moment dat we ons afvragen waarom communiceert hij of zij op een manier die me niet aanspreekt en die je als minder prettig ervaart. Waarom loopt de communicatie met de ene persoon goed en met de ander minder? En als je het dan als minder aangenaam ervaart dan voel je al gauw dat er spanningen ontstaan. Dit kan bij jou het geval zijn, maar ook bij de ander. Hoe kan je dat voorkomen en zo jezelf meer in balans brengen?

 

Communicatie of miscommunicatie

Er zit niet veel tussen goed contact hebben of niet. De reden daarvan is veelal gelegen in het feit dat we als mensen allemaal uniek zijn en dat er verschillen zijn in de gedragingen en de wijze van communiceren. Een voorwaarde om je goed te voelen is het hebben van positief contact met anderen. Dan is er een basis om succesvol te zijn in je leven. 

Ken jezelf

Gelukkig is er een krachtig hulpmiddel, het Process Communication Model, dat jou inzicht geeft in je eigen gedragingen en die van anderen. Het leert jou hoe je effectiever kan communiceren en zo vergroot je de kans dat je je gehoord en begrepen voelt. En dat niet alleen, je ontdekt ook jouw eigen stressgedragingen en die van anderen en wat jij er aan kan bijdragen om die te reduceren. Kortom, een echte aanbeveling voor iedereen die zichzelf en anderen een succesvoller bestaan gunt.

Doe er jouw voordeel mee in jouw werk- en leefomgeving

Geef je op voor de basisvaardigheidstraining PCM®. In de training krijg je tools aangereikt hoe je echt contact kan maken met iedereen.

Wil je meer weten of een afspraak maken?

0646852400