Wat is het probleem en waardoor ontstaat dat gedrag?

 

  • Het probleem

Er zijn mensen die sterk de neiging hebben te gaan pleasen om maar geen aanleiding te geven tot kritiek of afwijzing, Vanuit de distress waarin ze verkeren, vallen ze veelal op vanwege hun gebrek aan zelfvertrouwen. Ze twijfelen aan hun eigen capaciteiten en maken 'domme fouten' waardoor ze beginnen te geloven dat ze niet de moeite waard zijn. Of ze nu zichzelf naar beneden halen of zich zorgen maken over wat er met hen kan gebeuren, ze verwachten uiteindelijk dat ze afgewezen zullen worden. Bijgevolg vermijden ze het nemen van beslissingen of nemen ze verkeerde besluiten die leiden tot negatieve aandacht.

 

  • De achtergrond

Wat deze mensen eigenlijk nodig hebben is positieve erkenning voor wie ze zijn. Wanneer ze dat niet op een positieve wijze ontvangen, zal het toch worden geprobeerd om het op een negatieve wijze alsnog te krijgen. Dit bijvoorbeeld door zichzelf omlaag te halen en de kritiek over zichzelf af te roepen. Van nature zijn ze zelf meelevend, sensitief en warm van aard en zoeken ze harmonie. Ook willen ze graag weten dat er van hen wordt gehouden en gedijen ze op hechte relaties, vriendschappen en onvoorwaardelijke ondersteuning. Wanneer hun grenzen worden overschreden of er gebeuren slechte dingen worden ze geconfronteerd met een dilemma. Omdat ze dan innerlijk boos zijn en bang dat ze worden afgewezen als ze hun boosheid uiten. Als gevolg van die naar binnen gerichte, opgekropte woede ontstaat zelfafwijzing en depressie. In plaats van dat ze hun grenzen aangeven aan diegene die ze overschrijden beginnen ze te geloven dat de slechte dingen die ze overkomen verdient hebben. Pas als ze zichzelf weten te overwinnen om hun innerlijke boosheid op een assertieve manier te uiten kan het ten goede keren waardoor ze hun waardigheid terug krijgen.

 

Wat te doen als je dit distressgedrag bij iemand observeert?

De sleutel is dat je er op moet inspelen door die persoon uit te nodigen om uit distress te geraken. Ik geef hiervoor een aantal communicatietips:

  • Laat zien dat je om hen geeft door middel van persoonlijke woorden van bevestiging, empathie en bezorgdheid.
  • Vertel hen dat ze belangrijk voor je zijn als mens zonder verplichtingen.
  • Stel belangstellende vragen over familie, vriendschappen en gevoelens en luister er oprecht naar.
  • Wanneer ze hun boosheid uiten, behandel deze dan met grote zorg en respect. Realiseer hierbij dat dit een van de moeilijkste dingen voor hen is om dat te doen.

 

Wat te doen als je dit bij jezelf constateert?

De sleutel is dat je beseft en accepteert dat je jezelf niet hoeft weg te cijferen en dat je er gewoon mag zijn.

  • Onthoud dat je oké en de moeite waard bent, ongeacht hoe anderen op je reageren.
  • Het is oké om boos te zijn en het op een gezonde manier te uiten. Het is de manier om te laten zien dat je jezelf en de mensen om je heen waardeert.
  • Omring jezelf met mensen die van je houden, om je geven en bereid zijn je te confronteren zonder je af te wijzen.
  • Zorg voor je zintuigelijke behoeften. Met alles wat je zintuigen positief voedt kan je jouw accu opladen.

 

 

Serie van zes blogs

In een serie van zes blogs over veelvoorkomende negatieve stressgedragingen zal ik ingaan hoe je daarop het beste kan inspelen. Lees ze allemaal om te ontdekken waarom mensen doen zoals ze doen, en hoe je een positief verschil kan maken.

De andere blogs zijn:

 

Waar is het op gebaseerd?

Het Process Communication Model®(PCM) is een krachtig instrument dat antwoord geeft op verschillende vragen die gaan over effectief communiceren en het ontstaan van miscommunicatie en distress. Zo ook in deze en de andere blogs die onderdeel uitmaken van de serie. Het is een verbazingwekkend effectieve tool om het gedrag van jezelf en anderen beter te begrijpen en tegelijk geeft het ook handvatten om daar op in te spelen en te anticiperen.

 

Is jouw interesse ook al gewekt?

Wil je meer weten over de werking van PCM en het gemak dat je ervan hebt in je leven, zowel zakelijk als privé? Geef je dan op voor een training en leer effectief te communiceren en vooral ook verstandig te reageren bij het waarnemen van distress.

Wil je meer weten of een afspraak maken?

0646852400