Verbeter de samenwerking met de teamtraining 'Bouwen aan vertrouwen'

TEAM: Together Everyone Achieves More

Ofwel: Samen bereikt iedereen meer. Samenwerken is ook leuk maar niet altijd even makkelijk. Er kunnen zich situaties voordoen die onderling spanningen geven. Een optimale samenwerking kan echter alleen worden bereikt als er vertrouwen is. In de teamtraining zal er daarom worden gewerkt aan het onderlinge vertrouwen en elkaar echt begrijpen. Vertrouwen is sterk afhankelijk van de onderlinge communicatie. Door miscommunicatie ontstaan er spanningen en conflicten dat ten koste gaat van de teamprestatie. Hoe voorkom je miscommunicatie en bevorder je de communicatieve vaardigheden van elk teamlid afzonderlijk maar ook als team? Hoe kun je als team elkaar motiveren en versterken? Dat zijn vragen die in de teamtraining centraal staan. Leer elkaar goed kennen, weet wat nodig is om de teamspirit te vergroten. Gun je team deze waardevolle ontwikkeling!

 

Creëer een werkomgeving waar mensen floreren

Je wilt een werkomgeving creëren waarin jouw medewerkers floreren en waar ze zichzelf kunnen zijn. Maar hoe bereik je dat nou samen, door gebruik te maken van elkaars kwaliteiten? Het Process Communication Model (PCM) helpt je medewerkers begrijpen wat ze nodig hebben om het beste uit zichzelf te halen. Vanuit dat bewustzijn leren ze hoe ze voorkeuren van hun collega’s herkennen, hun communicatiestijl daarop aanpassen en zo écht contact maken. Met elk gesprek draagt je team zo bij aan een cultuur waar verschillen worden gevierd - en benut. Elke dag.

 

Benut elkaars kwaliteiten met begrip voor de verschillen

Een goede en respectvolle samenwerking is een voorwaarde om tot betere teamprestaties te komen. Een teamtraining, gebaseerd op het Process Communication Model®, is een uitstekend hulpmiddel om elkaar echt te leren kennen. Weet wat nodig is om elkaarte begrijpen om van daaruit tot betere resultaten te komen. Door elkaars kwaliteiten te benutten en door inzicht te hebben in de valkuilen die er zijn, ontstaat er een basis voor een sterke onderlinge band en duurzame samenwerking.

 

Inhoud

De training komen verschillende onderwerpen aan bod. Het start met het verkrijgen van inzicht in eigen voorkeursgedragingen en die van de andere teamleden. Wat betekent dat voor de communicatie om elkaar echt te horen en te begrijpen zonder dat dit spanningen oproept. Verder wordt er vooral gefocust op de verschillende communicatieve voorkeurstijlen en hoe je deze kan inzetten alsmede hoe je positief gedrag en stressgedrag kunt onderscheiden en hoe je miscommunicatie kan ombuigen naar positief contact.

 

Belangstelling gewekt?

Neem dan contact op om in goed overleg de mogelijkheden te bespreken.

 

Wil je meer weten of een afspraak maken?

0646852400